En vecka kvar...

Har hittat ett hyfsat billigt dorm att bo i, och sanna har flyttat med Dennis ut i skogen (:D) och har det bra. Dagarna gar valdigt fort, och jag forsoker att gora det basta av dem. Brukar borja dagen med att simma lite, sen ata nagot, oftast bananer och brod. gar och hanger lite med Jay R, Dennis basta kompis, eller med Dennis syster Cristina. Ibland aker jag ut till Sanna ocg Dennis, lagar lite mat, som sker pa valdigt nativestyle over oppen eld. Intressant, men det gar bra!!! igar lyckades vi laga, med lite hjalp av Quke deras landlord, pasta och korv  med heinzketchup!! GOTT!

Glider mest omkring ensam annars, solar, laser och badar och forsoker ta det lugnt och njuta. Ar tvungen att ga upp tidigt eftersom mitt rum ar pa ett loft med plattak och det blir typ 40 grader dar nar solen gar upp sa far hela dagen att vara ute. Har varit galet varmt hela tiden!! an sa lange har regnperioden vantat pa sig, men idag regnar det, och jag kunde sova lite langre utan att kokas ihjal. Ganska skont men jag hoppas att solen kommer tillbaka i morgon och stannar hela veckan!

Ar lite trott pa all massturism har i Boracay och det kanns konstigt att stanna pa ett stalle i mer an tva veckor, aven om det ar skont. Man har liksom vant sig vid att aka runt hela tiden. Just nu langtar jag lite till en avlagsen plats utan massa turister oh folk som vill salja saker till en hela tiden. Men det far vi ta nasta gang! Om ett halvar eller sa...:P

Nu sitter vi har och tiden borjar rinna ut! Det blandas med panikangest att aka hem och gladje for att traffa alla dar hemma! Blir galet konsigt att komma hem, och det kan handa att man fortsatter med att ata ris till frukost och att ata med daffel och sked. att ata ris med kniv ar numera nagot som man helt och hallet glomt bort...

Sa, om en vecka lamnar vi vart nya liv och ska da forsoka skaffa sig ett i Sthlm, igen. Fram och tillbaka, det ar tydligen mitt liv och jag har insett att mitt hem ar mig sjalv. Det kanns bra!

kramar pa er vanner!

Gili, Bali, Jakarta, Boracay- "all these places feels like home"

Var ett tag sen jag skrev, men det har inte hant sa jattemycket...

Vi akte iallafall till Giliislands med buss, bat buss och bat efter att ha sovit ungefar en halvtimme. En supertur... not. Men vu kom fram efter alldeles for manga timmar och lyckades hitta boende. en Egen bi\ungalow med egen toa och allt! Toppen! Vi bestamde oss for att bo pa den storsta on dar utbudet for dykning ar storst, det var ju trots allt darfor vi kom dit!!
men...
   Sanna var forkyld nar vi kom dit och jag hade kanningar ocksa, sa vi avaktade och gjorde absolut ingeting i nagra dagar. Jag blev varre och sanna vart lite battre... Vi spenderade dagarna med att lasa, ata lite och sen titta pa film pa "Bion"(storbuldsskarma pa en av reastaurangerna). Helt gratis om man bestallde mat. Toppen, eftersom de spelade en massa nya filmer som vi helt missat! Snart borjade varan tid ta slut och vi insag det sura att vi nog inte kommer bli friska. Jag hade en rejal forkylning fortfarande sa ja. Da Gick vi over till att hanga runt pa barerna istallet. Ficken liten uppvisning i djigeridospelning av en supercool gubbe, uppraggad av en 40 arig ryss som tyckte att det hjade varit en toppenude att vi spenderade kvallen ihop (USCH!!!!),prata med folk, och lyssna pa livereaggea musik istallet. Valdigt mysigt! Och grabbarna pa reaggeabaren fixade sa att vi vann gratis middag dar en kvall, weeu! hade aldrig haft rad att ata dar annars:) Sa, ja var tid pa gili vart inte riktigt vad vi tankt oss, men vi hade det bra anda. Massa trevliga manniskor och god mat.

Vi tog oss tillbaka samma vag, trots att det var valdigt lockande att ta snabbaten i tva timmar istallet for den andra o tolv, sa vart det den langa vagen. Kostar betydligt mycket mindre!! Tog tva timmar mer an det skulle men vi kom sent omsuder tullbaka till Kuta pa Bali. Hittade samma hotell och gick och att med en av de surfkillarna vi traffat forra gangen.
Sista dagarna pa Bali vart det en del shopping, bla en ny biikini eftersom min blev stulen i Malaysia..., sitta pa stranden och pratat skit och bada med vara kompisar och sen packa ihop vara grejer och ta oss till flygplatsen. Jattetrakigt att lamna!!! indonesien ar verkligen ett superland. Latt att fa med sig en del av spraket ocksa vilket gor det annu roligare.

Vu kom till jakarta mutt i natten och hade en plan pa att ta oss in till ett hotell  for att sedan ta vart flyg till manila ett dygn senare. Det visade sig vara massa dyrt och efter lite krangel fram och tillbaka bestamde vi oss fo ratt spendera det dygnet pa flygplatsen. Vi hittade en fin bank som blev vart temporara hem i 20 timmar, laste fast vara vaskor och la oss att sova. En sak man lart sig pa resan, att sova vart som helst. Det gick faktistk ovantat bra och vi kom uvag tull manila for att vanta ytterligare 9 timmar dar. Men vi hade tur och blev ombokade till ett tidigare flyg och kunde komma uvag pa en gang. Skont!!!!
I boracay mottes vi av hellregn och vandrade omkring i en halvtimme medans alal vara grejer blev dyngsura och vi trottare och trottare!! tillslut hittade vi nanstans att bo och forsokt ehanga upp allt och stupade sen i sang.

Sa nu sitter vi har, med tva veckor kvar, i boracay och unser att manga av de har stallena vi vart pa kanns om hemma. Vu alskade verkligen Indonesien, aven om vi inte sag sa mycket, och vi har konstaterat att ingen var otrevlig mot oss under var tid dar. Saknar det en massa samtidigt som det ar skont att komma "hem" till filippinerna igen. Men angesten borjar gripa tag i en nar man tanker pa att aka hem... det ar inte langt kvar nu!! Vi hoppas bara pa att regnperioden ska droja lite har sa att vi far tva veckor av bara sol och semester innan vi aker hem igen.

Ta hand om er dar hemma sa ses vi alldeles for snart!!
kramar

Bali!

Kom till Bali sent pa kvallen och lyckade hitta fram till hotellet som Jonas och Sandra tipsat om. Stupade mer eller mindre i sang...

Sa, vad har vi gjort sen dess?? Vandrat omkring i stan, tittat pa massa grejer, shoppat lite. Gatt pa stranden och smygtittat pa alla surfgrabbar (!) som ar OVERALLT. Alldeles for manga och alldeles for medvetna om deras valtrande kroppar... hm.

Var ute och drack lite ol och fick prova den lokala dryckan Arak, smakade somen blandning mellan tequila och vodka och sakade inte speciellt gott.

Iagar tog vi oss iallfall samman och lyckades hitta nagra killar pa stranden som inte var besatta av att visa sina fina kroppar och tog oss ut for att lara oss surfa istallet. jag hade inte jattehoga forvantningar, delvis av respekt for hoga vagor och delvis for att jag inet trodde att det skulle vara min grej. Hade iallfall sjukt kul och bade jag och instruktoren skrattade lika mycket. Jag hade visst en "Funny style", I would like to see you in the skieslope damit!!! Kom upp iallafall efter nagra forsok och det var en skon kansla att klara av det!! Men, for er information, om nagot undrat hur vatten runt Bali smakar sa kan jag beratta att det ar helt ok. Ganska salt bara. Svalde nog ganska stora mangder vatten igar... Men lite far man ta, som att vakna med traningsverk overallt idag. Men, surfing var alldeles for kul for att vara nyttigt!!!
hade egentligen planerat att aka vidare idag men vi stannar lite till maste nog ta en surfdag till...

Nu sitter jag och forsoker att rora mig ssa lite som mojligt, gor amn det svettas man namligen bort. det ar sjukt varmt har idag!!!! Men blir val en tur ner pa stranden:)

ta hand om er dar hemma!! Jag langtar inte:)

Hej da Malaysia!!



Hej hopp!
ar i Kuala Lumpur nu efter en kort men bra vistelse pa Tioman. Har dykt, tagit det lugnt och fatt nagra nya vanner.  Forsokte oss pa tva dyk, men tyvarr var det forsta ett dyk utan att vi sag nagonting.. Blev avlappa for langt ifran revet och det var galet dalig sikt sa vi cirkulerad rutn och forokte att inte flyta bort med strommen innan vi gav upp och gick upp till ytan dar vi blobbade runt i en halvtimme innan vi fick kontakt med baten.. hm. Som tur var sa  behovde vi inte betala for dyket, om vi bara holl tyst om det for de andra.. klart!!! Andra dyket var dck mycket battre och vi sag en massa fina grejer!!
   Sitter nu har och ska snart till flygplatsen for att aka till Bali och indonesien. Sista nya landet!! Kanns valdigt konstigt att det ar sa kort kvar. Det har gatt jattefort!!!! Forsoker att inte ha panik och och ska njuta allt vad det gar den sista tiden nu!!
Kommer nagra bilder fran malaysia, blev inet sa mycket for det tog hundra ar att ladda upp!!!

kramar pa er!

Soluppgang pa Perhentian


sanae forbereder sig infor dykning!

Perhentian

Khaled och Asaari pa Kapas

antligen framme pa Tioman

Utsikt fran bungalown pa tioman

Var bungalow pa tioman

RSS 2.0