Dehli

Jag kommer skriva pa den har bloggsidan istallet, den andra fungerade daligt och det ar alltid massa styr med att komma in pa den. sa jag tror det har blir lattare och battre...

Tack for alla oroliga mejl och sms jag fatt under det senaste dygnet!!
Vi satte oss pa ett tag till dehli i onsdags kvall och missade da hela terrorattacken med fem timmar. Vi fick reda pa vad som hade hant pa morgonen av vara medresenarer, men det ville inte beratta sa mycket, de sag nog hur oroliga vi var.  Pratade med en kill efran Aftonbladet som ville veta hur det var och sa, vilket ledde till att mina pengar pa mobilen tog slut, darfor har jag inet kunnat svara pa alla sms! men vi mar bra! Ar nu lite oroliga over situationen och om det kommer handa mer grejer, vi har planer pa att aka till Taj Mahal i morgon, men det ar ju turistmal de inriktar sig pa sa jag vet inte hur vi ska gora riktigt. Har pratat med indiska ambassaden har i Dehli och de har inte franratt oss fran nagot sa vi far se.

Iallafall...
Taget gick valdigt bra, nar vi val hittat var vagn, det var allmant forvirrande och ingen  annan verkade ha sa stor koll heller.  Men det var ganska sa likt vara svenska tag och vi hamnade med schysta manniskor. Vi fick massa mat pa taget, kandes som vi at hela tiden sa svalt behovde vi inte heller.
   Kom till Dehli, allmant trotta och chockade over det som hant i Bombay och mottes av ett galet Dehli! Trodde att dehli skull evara lugnare an Bombay men det ar varre... Den gatan vi bor pa ar precis som man tanker sig en indisk gata, MASSA folk  overallt, butiker langs helagatan, fullt med rickshaws (cyckel och moppetaxi) och bilar omvartannat.   Vi lyckades komma ohazzlade til Viveckshotel, Bonnies rekommendation\;|)   fick ett hotellrum och kunde slappna av lite..
Det ar iallfall mycket billigare har an i Bombay dar vi betalade sjukt mycket mer, ungefar fyra ggr sa mycket. Nu betalar vi 450 rs , vilket ar 37 kr per person.. lagom far var budget:)

Vi bestamde os for att vaga oss ut pa gatan igen och utan hela vart hem pa ryggen ar det lattare att komma sig fram. Hann dock inte sa langt forran en kille kom fram och borjade prata med oss, sag inte rirktigt ut som de flesta indier och han havdade att han inte ville ha nagot fran oss utan bara och fa oss att inte se sa rada ut ..hehe. Han var trott pa att alla turister var radda och inte ville pratat med  dem.. sant sant. Iallfall sa satte vi oss pa ett cafe och drack the med han och hans kompis, tva killar i tjugoars aldern fran kashmir som hade en butik har i dehli men jobbade med turist turer uppe i kashmir. (norra indien) Det var trevliga och nar det fragade om vi ville folja med pa en rundtur i Dehli bestamde vi oss for att lita pa dem och folja med. Blev inet sa mycket av rundtur egentligen men vi akte till en stor park och gick omkring dar och hade det allmant trevligt.
det slutade med att vi spenderade resten av dagen med dem och att middag och tog nagra ol (vilket by the way var sviiindyrt, inte direkt ok)
Vi funderade hela tiden vad de egentligen var ute efter och vi var allmant nojjiga, eftersom det egentligen strider mot allt man borde gora. Men vi tog lagom med risker och det hela gick bra.

Idag har vi sovit ganska lange, vi ar sjukt trott hela tiden, beror nog pa alla intryk hela tiden!
Annars har vi inte stora planer for dagen mer an att fixa biljetter till Agra och Taj Mahal, och kanske ta en tur for att se Lush i Dehli :)

Sa, vi har traffat lokalbefokningen, klarat oss till annuenstad, via tag, och lyckats gora av med mycket pengar pa sprit (lart oss en laxa av det, inget  mera dyrt vin i Indien!!!!) men jag tror vi haller budgeten och vi mar bra.
Men det ska bli sjukt skont att komma ivag fran Dehl och de stora staderna. Dehli ar sjukt fororenat och smoggen ligger tat hela tiden. Man tror att det ar didigt vajre dag, men det ar nog sakert klart bortom alla avgaser. Nar det dessutom ar tranga gator av nansorts lerjordstenblandning men relativt mycket trafik sa blir det inte direkt lattare att fa nagon gnutta syre i sig... Men detta ar Indien! Incredible India :)

Hoppas ni har det bra i snon dar hemma!
Kramar
Jag och sanna i Bombay vid stranden under var  guidade turJag och sanna  pa var rundtur i Bombay

Tvatteri i Bombay

Pa tagstationen i Bombay

Sanna och Yussuf( en de va traffade) i Parken



Nu far ni lite bilder ocksa!!!!

RSS 2.0