Thailand-Bangkok- Koh Phangnan

Heluu och GOD JUL!

Sorgset lamnade vi Indien den 21 dec och efter de varsta sakrhetskontrollerna jag varit med om lyckades vi komma oss pa flyget helt utslagna.

Vi hade planerat att vara pa flygplatsen tva timmar innan flyget gick och tog en taxi typ en och en halv timme innan. Bra bra, bestamde pris och allt gick fint. Taxigubben fragade nar vart flyg gick och sa, aa, redan da och ni aker nu?? stressade ok. Sen var det saklart MASSA trafik hela vagen trots att det var atta pa kvallen och vi sniglade oss fram. taxigubbem tyckte da att nu tar det for lang tid och ni maste betala mer an vi kom overrens om annars kan ni ta en annan taxi.. jaja, sa vi efter en del tjaffs. Nar vi borjade komma ut ur stan sa stannar han och gar ut och pissar i godan ro, medan vi sitter kvar i bilen och haler pa och skita pa oss far att vi ska misas planet och for att han ar varldens mupp. jaha. Stressade kom vi iallfall fram och lyckades checka in och kopte sedan mat pa KFC som var sviindyr och gjorde vara magar illa.
Det var sista minnet av Indien.

Men trots det sa har vi haft det underbart, och vi langtar redan tilbaka!!!

Vi kom trotta fram till Bangkok och vantade oss massa strul som det alltid ar att komma till en ny plats, men tydligen sa hade vi kommit in i ett civiliserat land sa vi kunde ta en flygbuss direkt tilld et omradet vi skulle bo i och hitta en ok hotell pa en gang. Helt otroligt, vi var lite chockade att det hade gatt sa enkelt. Lite FOR enkelt. Men det var sant iallfall och vi kunde sova gott nagra timmar.

Nast adag satte vi oss pa nattbussen ner till Koh Phangnan, gick smidigt det ocksa och lyckades ta en bat till den strand som Bonnie och tjejerna bodde pa. Dar har vi nu varit i tre natter. Mysigt stalle med mestadels schysta folk.

Firat jul i tva dagar, den 24 lite for oss sjalva med middag och nagra drinkar och igar pa hotellet som tjejerna bodde pa. De bjod Sanna och mig pa den gemensamma jullunchen som hotellet ordnade. Valdigt trevligt! Sen vart det livemusik och massa dans. De andra akte in till stan men jag och Sanna stannade pa stranden och dansade vidare:)

Sanna blev, igen, foremal for en natives karlek och vi diskuterade vad man skulle tatuera in for text pa foten om man skulle valja, vi var alla overrens om att sannas basta val var " I date natives" :D Haha, han var iallfall supersot, men tyvarr tyckte inte sanna samma och han.  En god van iallafall!! Det verkar iallfall vara var grej att lara kanna lokalbefplkningen nar vi komemr till stallen, mycket bra bra.

idag har vi flyttat in till den stad som haller i Full Moon partyt. Ett kanarieoarnastalle med allt som hor till, inet riktigt var grej kanske, men vi stannar har i nagra dagar sa far vi se. Partar lite med de andra tjejjerna iallfall. Sen hoppas jag at det blir dyknning pa Koh Tao!!!!!!!!!!!

Hoppas alla haft en stralnde jul och jag onskar mamma, pappa, Bitte och Soren en trevligt resa till sydafrika!
kramkramkram

Agra - Varanasi - Bombay

Sa, nu antligen ar vi pa egen hand igen. Manik slappte oss i Agra for kanske en vecka sedan, har ingen koll pa tiden men ca skulle jag tro. Skont!!! Tog in pa ett hotell med utsikt over Taj Mahal fran takterrassen.
   Nasta morgon gick vi upp tidigt, typ sex, och at en good frukost pa Joneys Place och gick sedan och betalade de hutlosa 780 rs (indier betalar 20 rs) och gick in for att se pa varldens storsta monument byggt for karleken. Det var super haftigt, vi sag solen ga upp och farga Tajen gyllene fran den benvita fargen i grynnien, och tog massa fina turistbilder.

Efter tva timmar gick vi tillbaka til hotellet och tog det lugnt i vantan pa att nattaget till Varanasi skulle ga. Hittade ratt tag och vagn och allt och la oss at sova nastan pa en gang.
Tva timmar senare an tidtabellen kom vi fram til Varanasi och hazzlet borjade. Vi hade last att Agra och Varanasi var de varsta staderna och ja, Varanasi valkomnade oss inte direkt vanligt. Vi blev overrosta av forslag och manniskor som ville kora oss till olika hotell. Vi ville inte bli korda till ett specifikt hotell eftersom taxichaufforen da far kommission fran hotellet for att ha tagit oss dit och det extra far vi betala pa hotellrummet. Tillslut fick vi en cyckelrickshaw att kora oss, och var tunga packning, de fem km till bazaromradet narmast floden. Efter mycket stankande och pustande (rickshawmannen) sa kom vi dit och blev overfallna igen av folk som ville ta oss till hotell. Vi igorerade dem och borjade ga men blev saklart efterfoljda av en kille som prompt skulle visa oss vagen dit vi skulle. Det hjalpte inte att be honom ga, saklart. Vi kom fram til floden och borjade forsoka orientera oss. Vi gick in pa ett hotell men det var fullt, efter ett tag s\kom vi pa att de jbbar sa att de gar fore turisterna in pa hotellen och sen sager hotellen att det ar fullt och sa vill de ta oss till deras hotell. Smart smart! Vi var iallfall fast beslutna att inet ga i fallan och slog folje mad tva backpackers fran Taiwan och la packningen pa ett stalle medan tva av oss gick at varsit hall for att hitta rum. Tillslut lyckades jag springa fore han som forfoljde mig upp till ett hotell och lyckades fa rum. Puh!! Hamtade sanna och vi slapade oss tillbaka till hotellet. Vi Kom till tagstationen ca i elva tiden och kom till hotellet i tva tiden. Utan mat och varmt varmt varmt! Men vi var supernojda med att inet blivit lurade:D

Sa, efter detta mottagande i Varanasi kunde det inte bli samre. Varanasi ar uppbygt kring Gangnesfloden som rinner uppifran Rishikesh och ner genom Indien. Det ar den heliga floden, Guds och livets flod. Folk kommer fran hela Indien for att bada, be eller begravas i Gangnes. Varje kvall ar det en bone cermoni, Punja, vi flodkanten med massa musik och ljus och sma "lotusblommor" med ljus satts i vattnet som en bon for nara och kara. Folk kommer for att branna och bagrava sina doda i floden och for att fa tur.

Forsta dagen i Varanasi gick vi bara omkring nere pa trapporna vid floden och uppe i det sma smagranderna. Shoppade lite, for forsta gangen se vi kom till Indien och at good och billig mat.
Kom tillbaka til hotellet och insag att vara sangar var kung!! Om man tycker om att sova pa en baddmadrass som ligger pa en trabank typ. Och ar lite fuktig. Jaja, vaknade lite morbultat och med omma hofter men helt ok anda. Hade en plan for dagen att konfirmera vara flygbiljetter, hade stora problem men nar vi kom tillbaka lite senare sa fungerade det. 
   Nar vi var klara fragde en kille som satt i ringbutiken om vi ville ha en battur (det ska sagas att man far den fragan tusen ggr per meter typ nar man gar langs floden  Varanasi). Jaha, han sa ett bra pris och vi tyckte det lat som en bra plan, hade anda tankt att ta en. En obligatorisk grej i Varanasi. Vi bestamde tid med honom halv sex nasta dag nere vid floden vid vart hotell.

Nasta dag gick vi da upp skittidigt, och gick ner och insag att dorrarna ut var lasta, hotellen stanger ofta dorrarna pga sakerheten vid elva tolv har, och vi kom inte ut. Men har  I Indien sa sover ocksa personalen pa hotellet, pa golvet i lobbyn eller nat annat golv dar det finns plats. Sa efter lite angest sa vackte vi dom och vi kom ut. Till total dimma. Sag inte var batvan nanstans sa vi barjade ga lite men hittade honom inte. Vi kunde ju inet ga tillbaka till hotellet for de hade ju last igen. Borjade strosa tillbaks och motte honom tillslut, han tyckte inte heller att det var en bra ide att aka ut i baten eftersom vi inte skulle se nat sa vi bestamde att vi skulle ta det pa eftermiddagen istallet. Sa han tog med oss och bjod oss pa chai ( Indiens kaffe, ett sott te kokat pa mjolk och vatten, indier dricker det HELA tiden, och vi ocksa numera). Sen foljde vi med ner till floden och tittade lite nar allting vaknade och gick sedan med till hans affar och drack mer chai. En toppen morgon!!! Han och hans broder var batmann alla tre och de kunde koreanska sa alla koreaner som kom dit sokte upp dem. Vi satt och pratade med en koreansk man till restaurangerna oppnade och vi kunde ata frukost.
Senare gick vi dit och drack mer chai och lamnade lite klader som han kunde lamna till valgorenhet.

Vi at pa ett cafe som jobbar for de fattiga och for kvinnorna i Varanasi, de hade aven mojlighet att ta emot volontararbetare.. hm, intressant!!!

Senare akte vi ut med baten och Prakash, var nyvunne van och sag Varanasi i skymmningen ute fran floden. Sag Burning Ghaten dar de branner de doda och Punja, bone cermonin. Sen foljde vi med Prakash hem och spela kort resten av kvallen till det var dags att ga hem.

Dagen efter var det dags att satta sig pa taget till Bombay igen. En tagresa som var planerad att vara 27 timmar lang, men blev 30. men det gick ovantat bra trots lite matbrist och skrikiga barn. Nu har vi ont lite overallt men har lyckats htta ett bra dormrum att sova i for natten och i morgon aker vi mot Bangkok och Thailand. Det ar valdigt trakigt att lamna Indien men vi bada kanner att hit maste vi aka tillbaka, snart!!!

hoppas allt ar bra dar hemma och att ni langtar mycket till jul!!!
kramar
linda


Gronsaksmarknad i Dehli


Sanna vid Taj Mahal.

Varanasi by night

Stranden vid Gangnesfloden


Var roddarman och kompis Prakash















Dehli igen

Nu ar vi tillbaka i Dehli igen! Akte en tur inom Jaipur, Rajasthans huvudstad, men vi sag inte sa myckert av den for Sanna vart dalig och lag inne och sov i en hel dag. Men det var bra att fa en dags vila, jag har ocksa varit dalig. Diagnostiserade mig sjalv lite och kom fram till att det var dags att kopa pencillin efter fem dagar med halsont utan forbattring och snarare forvarring. Sa nu mar jag bra igen!

Ganska skont att vara tillbaks i Dehli. Igar var vi pa sightseeing i Dehli, sag de man borde se och sen akta vi med var chauffor hem till honom och fick bade lunch och middag. Han och hans fru och tre soner bodde i en lagenhet, lite storre an vi hade forvantat oss, men det var val en trea kanske . Hans familj var jattegullig och det hela borjade trevligt. Men sen kom hans van och en del andra, de ville val visa upp os  antar jag,. ochdet vart en sjuk stmaning. Hans van var sjukt konstigt, ganska aggressiv och de fragar sa manga fragor hela tiden. Vad vi gor hemma, vad vi tjanar, varfor vi inte gor det, varefor vi gort det, gar ni ut sjalva, tyckte era foraldrar att det var ok att ni akte ivag till indien, Jag skulle aldirg lata min dotter ga langra an 2 km sjalv mm. De har valdigt svar att forsta och respektera att vi lever pa ett annat satt och att vi ar uppfostrade att ta hand om oss sjalva fran forsta stund. Det vart lite hetsiga diskussioner och han den andra gubben var ganska aggressiv och allmant obehaglig...
   Vi markle ocksa att de tanker validigt konstigt om vissa saker, som t.ex att om man drack for mycket te nar man var liten sa blev man inet sa lang, likadant om man tranade nar man var ung (18 ar var tydligen ocksa dalig alder att trana i) och att anledningen till att vi ar vita och att de ar bruna ar inet bara att de lever i ett land med mycket sol utan aven att det ar mycket mer fororeningar har, vilket gor deras hud morkare... hm... Det ar sjukt hur olika man tror och vet om saker och ting. Vi fick en till dusch och upplaxning om hur daliga muslimer var, eftersom han fatt reda pa att vi trasffat nagra muslimer i Dehli forra gangen vi var har, och han hade en fin teori. I varje muslimsk familj ar en av barnen terrorist. Inte konstigt att det finns krig i varlden nar det finns sadana fordomar.
Tillslut tog vi tunnelbanan, eller mer som ett pendeltag, hem till vart hotell! det gick super:)

Var ocksa inom Lush har i Dehli. Den lag i ett superfancy shoppingcentre och ja, nar man ar van vid vad saker och ting kostar har i Indien, t.ex. vad vi betalar Hotell: 250-500 rs per natt, maltid 100-200 rs for tva pers. Roupien ar vard ggr sex svenska kr. Sa inser man hur dyrt lush ar har. Det ar samma priser som i Sverige om jamfor man med vad folk betalar pa gatan sa ar det sjukt!!! Ett shampo pa lush kostade ca 600 rs. Var chauffor vart lite chockad och sa at han aldrig skulle kopa en tval for 1000rs. Nej.. inte jag heller om skillnaden var sa stor. en liten tankestallare....

I morgon aker vi till Agra och Taj Mahal sen satter vi oss pa taget, (och slipper Manik!!!) och aker mot Varanasi.

Ta hand om er dar hemma!
kramar

Pushkar- och lite kontroll atertagen

Vi har hunnit stanna tre natter i en stad som heter Udaipur, jattefin stad vid en sjo med ett palats som ser ut som det flyter mitt ute pa sjon. (lagger up bilder senare). Vi lyckades overtala var chauffor att kora oss till det hotell som vi hade valt, vilket ocksa ledde till att han inte bodde pa samma hotell och vi var fria!!!!!

Vi spenderade dagarna i Udaipur med att se stadens palats och templet och ga runt pa gatorna. Traffade en indisk kille som skulle aka till Sverie och Sthlm i sommar sa vi drack lite te med honom och han visade oss en superfin plats vid vattnet, precis nedanfor palatset med utsikt over det palatset som lag ute i vattnet. Superfint nattetid!!

Vi fick ocksa var chauffor att kora oss upp till Monsoon Palace dar vi hade utsikt over hela stden och omradet runt om.

Det flesta hotell har i det staderna vi har besokt har roof-top restaurants, sa vi startar morgonen och avlutar kvallen pa nagon av dessa me utsikt over staden.


Idag akte vi vidare till Pushkar, en liten stad som fran ovan (en san takrestaurang) ser ut precis som staden i filmen Flyga Drake, med massa drakar som flyger over taken.
Pa vagen hit tog vi lite kontroll over var chauffor nar vi sa att vi ville tillbaka till Dehli, det var inte i planen, han blev skitsur, men grejen var att vi har hoppat over en stad pa vagen och da maste vi ju fylla ut med nagot annat, men han ville att vi skulle stanna typ fyra dagar i nasta stad.. Vi har raknat ut att, eftersom han far pengar av researrangoren for besin mm. sa om han kor oss mindre sa gor han av med mindre pengar som han kan ta sjalv. Det ar iallfall var teori. nar vi tog den fighten sa satt vi pa ett cafe med en australiensare och hans chauffor och vi fick medhall fran bada dom sa da vart han tyst.. Nu ar han sur, men vi kan anvanda honom til det vi vill, transport och inget mer. Success!!!!

Ok, tillbaks till det roliga.

han slappte oss vid bazargatan och vi borjade ga inatt i gyttret for att hitta det hotell vi bestamt oss for. Ganska pafrestande nar man gar med all packning for att alla vill ta en till deras hotell. Efter ett tag kom det fram en liten pojke i tioarsaldern och fragde vart vi skulle. Honom kan man ju hantera kanske, tankte jag, och sa vart vi skulle. " I know were it is! I will show you! whats your name?? Where are you from? I am from pushkar! So I know everything here, if you want to I can show you Pushkar! Are you married?? (standardfras att fraga har verkar det som) this is the way, I will show you!"
tillslut kom vi fram till ratt stalle och han fick en slant som tack. Hehe, supersot. Man borjar verlkligen kunna se skillnad pa manniskor har som bara vill hjalpa en och de som vill lura en.

Nu har vi tagit oss ut pa en liten kvallstur i staden (och hoppas vi hittar tillbaka) och vi kom mitt uppe i en bachelor partytag. Det borjade med att massa mann bar stora lampor (skitfula, och ganska groteska saker) i tva rader, innanfor dom dansade det kvinnor till musik splad av andra mann. Langst bak i taget red brudgummen pa en hast, uppkladd i Maharajanstil (gamla furstar typ, som man tanker sig rika rika indier. rott, guld, glitter, malde ogon osv.) men en lite pojke framfor sig.  Sist i taget drogs ek karra med en generator som holl lamporna lysande och nastan overrostade musiken. En helt sjuk syn och valdigt synd att vi lamnat kameran hemma!

Men man behover verkligen bara ga ut pa gatan i Indien for att det ska handa nagot sjukt!

Hoppas ni firar advent for fullt och att allt ar bra med er dar hemma!
Love

Jodpur och frustration

Ok, vet inte riktigt var jag ska borja, men vi kom i kontakt med en sorts resebyra i Dehli och vi bestamde oss for att aka med en egen taxigubbe genom delstaten Rajasthan. Det ar tydligen ett bra oh vanligt satt att resa pa for att fa se de mindra staderna och dessutom sakrare just nu.

Sa vi akte fran Dehli i lordags med var chauffor, Manic, och har passerat och spenderat tva natter i tva sma stader och nu kommit till Jodpur. Det hela har kannts lite glassigt, men vi far helt enkelt gora det basta ut av det. Grejen var att han kor oss til staderna, och vi far valja hotell och sa vidare, men det har inte riktigt varit fallet hittils. Han verkade bra iborjan men det gar utfor. Han Verkar tycka att vi ar jatteunga och inte alls kapabla att ta hand om oss sjalva, och att han maste ta hand om oss hela tiden. Vi far inte ga ut utan honom pa kvallarna och han vill veta vad vi gor HELA tiden. Sjukt jobbigt!!! Det var ju liksom det man akte bort ifran pa nagot satt. Vi har dessutom en konflikt om vart det ar bar att bo, han tar oss bara till ganska fina hotell, och i borjan sa brakade vi lite om priset da var budget inte tal dyra hitell, speciellt inte nar vi betalat ganska mycket for honom. Men sen nar han lyckas pruta ner priset sa kanns det ju dumt ocksa. Vi kom inte till indien far att bo pa fina hotell, tvartom. Han har svart att farsta atti inte behover varmvatten och eget badrum. Och pastar att allt annat inte ar sakert. Delvis har han sakert ratt, men hans syn ar vaaligt subjektiv da han, som ar sikh, hyser stort motstand mot muslimer och inte kan tanka sig att vara pa ett hotell som skots av muslimer eller ligger i muslimska omraden i staderna.
   Den har mannenar helt galen!

Iallafall... Vi far se mer av Indien pa det har sattet, aven om det ar mindre aventyr.
De tva staderna vi varit i har avrit ganska intetsagande, men pa vagen har vi sett fint landskap och smabyar. Min mage har ocksa mott indien och borjat motarbeta maten, men nu verkar den ha borjat acceptera laget.

Jodpur ar till skillnad fran de andra stallena jattemysigt. Det ligger vid kanten av ett stort fort och ar ett gytter av hus, manniskor och djur. Indien! Manniskorna har ar avlappande, gastvanliga och trevliga, vi har faktiskt mott fler skona indier hittills an andra resenarer.  Vi borjar sa smatt lara oss hur man identifierar en arlig och vanlig indier mot en som bara vill lura en. MEN, det ar supersvart att veta, eftersom det flodar over av korruption har. Det ar det folk lever pa. Tydligen ska man dricksa allt och alla for annars svalter de typ, och det ar ju ovant... Korruptionen ar nog det som ar jobbigast for man kanner att aven om nagon vill val sa maste de tjana pengar och vi vill heller inte att de ska tycka illa om oss.. jaja, det ar en svar balansgang. Ibland kanns det, iallfall men Manik att allt handlar om pengar och sex... Han fragar hela tiden vad saker och ting kostar i Sverige och hur mycket pengar vi  tjanar osv. Men man kan ju inte garna saga att det han tjanar i manaden tjanar vi pa en halv dag...
   Men i stort ar indierna valdigt, vackra och vanliga, och har stor heder. Sager man att man ska komma tillbaka till en indier sa ska man gora det, annars tar denne valdigt illa upp har vi markt... Nu maste vi forsoka halla oss till det!

Idag har vi gjort nagra turistgrejer, varit och halsat pa hos en familj i en by lite utanfor Jodpur som levde pa att vava mattor, jattegulliga och fina manniskor. Sen akte vi och sag hur det drejde lerkrukor och tillslut en superturisttur i fortet:)

I morgon aker vi vidare mot Udaipur, sen blir det Jaipu, huvudstaden i Rajasthan, Agra och Taj Mahal dar vi lamnar Manik (Skont!!) och vi aker tag vidare till Varanasi. Kanske blir det en tur till inom Dehli.
Jag hoppas att vi snart kan smalta forsta indienchocken for jag ar konstant trott just nu. Kan kanke bero pa att jag har varit lite dalig men det ar sa ycket intryck hela tiden!!

Hoppas ni dar hemma har det fint och att  ni langtar till jul!! Det kanns sjukt langt borta for oss just nu...
Ta hand om er sa hors vi snart igen!


Solnedgang i Bikaner

Mattvavarmannen

Vi at omelett mitt pa gatan idag, mums!!!!

Krukmakaren

Sanae pa gatan i Jodpur. Vi borjar vanja oss vid att det ar kossor OVERALLT. Men det ar ganska hemskt. Kor ar ju heliga har i Indien, men de gar bara runt och ater massa sopor och man ser att manga mar daligt... valigt konstigt satt att ta hand om ett heligt djur tycker vi..

Linda som TURIST :D







RSS 2.0