Luang Prabang - Pakse





Nu hade jag ju saklart skrivit en massa sa forsvann allt.. typiskt.  Hm, var iallafall pa tur I luang prabang. BOrjade var dag tidigt och traffade var guide Keow och akte en skupis tur till stallt dar vi skull borja ga. Gick i n och en halv timme till en by som beboddes av khmerfolket, en av tre folkgrupper i Laos. Tittad runt lite dar och gick sen i 50 min till till flodn och borjad paddla. Kom till ett vattnfall som mst sag ut som en smutsig ankdamm pa skansen pga torrperiodn och at lunch dar. Valdigt slitna efter massa trekking ocg mat paddlad vi vidare. Var visst fyra timmar till tills vi skull vara tillbaka i luang prabang. Toppen! Nar var guide efter ett tag sa att vi nog maste skynda oss lite om vi skulle hinna tillbaka innan det blev morkt sa, ja, vi vek oss dubbla av skratt i kajaken och tankta att ja nu far vi fasen paddal tiull vi bloder.. Men efter ett atg kom vi in i det och det gick lite fortare.
Efter tre timmar  och mitt i ett stromt omrade var dt plotsligt massa manniskor som festad och drack ol runt och i floden. Internationella kvinnodagen ar en stor grej har, dagen da kvinnorna kan be mannn om vad som helst och de maste gora det. Sweet!  Efter att vi nar vi forsokt veja for allt folk i floden kort pa en sten och fastnat sa blev vi uppbjudna pa strand och bjudna pa ol. Efter tav glas paddlad vi glada vidare i en timme tills vi kom fram till slutet. En bra dag men det kandes i armarna!!  Forstog anledningen till att det var vanligtast att ta trekking+elefant, kajak+elefant ller cykel+elefant... Och nar folk sa va?? Tar ni bade trkking och kajak pa samma dag?? You are strong girls!! hm.. ja efter tva och en halv timmars trekking och fyra timmars kajakpaddling var vi ganska trotta. Men vi at  och dushad och orkad ta nagra ol med var tourguid keow och hans kompis innan vi stupad i sang.

Dagen efter lyckades vi hitta vara rumanska vanner som vi matte i indien och tog en skumpig och trang buss ( saaa glad for att vara kort) till Vientiane. Efter massa tid och mycket gaende( handr ganska ofta i vara liv just nu) hittade vi ett guesthouse att bo pa pch lyckads fa nagra timmars somn innan vi gav oss ut pa lite sightseeing med tmpel och diverse.
Pa kvallen tog vi n mycket lyxigar variant av buss (fick till och med vatten och snacks!!!), sovbuss dar sanna och jag delad en brits och sov som grisar. Skont!!!
Nu ar vi i Pakse och ska i morgon ta oss vidare. Vi har tva alternativ och far se vilkt vi tar! antingen osterut eller soderut. Blir troligen en skumpig bussfard till iallafall :) Snart kan man nog sova vart som helst...

Det ar sjukt varmt har och nar det int finns nagot vatten i sikte mer an i duschen sa langtar man lite till en strand... Men Laos ar fint och folekt ar trevligt. Man borjar undra lite over kunskapen till tanterna pa vaccinationscentralen nar de sager att det ar lugnt utan malariaprofylax om man inte ar pa landsbyggden i mer an en vecka. Va dom hela landet ar mer eller mindre landsbyggd da???? jaja, vi storkonsumerar myggmdel anda sa satsar pa att det gar bra! :)

Vi bar, skumpar och upplever vidare!!
kramar

 sanna redo for tubing in i grottan!

 Grottan vi tubade in i


 Inne i grottan

 Kajakpaddling i Vang Vien

 Utsikten fran varat rum i Vang Vien

 Luang prabang vantan pa att bussen ska ga
 Floden i Lang prabang

 Trekking i Luang prabang

 Var guide spejar ut over floden



 Tmpel i Vientiane

Kommentarer
Postat av: gunilla

Härliga upplevelser. Låter kul att få komma ut i naturen som riktiga äventyrare. Men det kostar så klart på musklerna. Nu får ni väl rejält med träningsvärk. Skönt. jag skottar ,massa blötsnö så jag får också träningsvärk. så det så.

Ha det gött " Kram

2009-03-11 @ 11:57:54
URL: http://sannaelinda.blogg.se/
Postat av: morfar

Jonas skrev om Sandras besvärliga spontana tarmrörelser, jag sa: Käkar vitlök, nåt att ta till? Jag slipper iaf fästingar på golfbanan, åtminstone. Och närgångna flickor. På gymmet... Begåvats med 2-3 dm snö, cirka 150 trafikolyckor på ett dygn tillika, men i dag lör 6gr plus så hoppet har vi inte låtit fara. Bo väntas hem på mån från Kina. Momo jobbar alltmöjligt och blodtrycket är hyggligt, läkbesök i går fre medicinkoll. I morrn sön kalas för granns 80-årsdag. Det funktar Kramar mormorfar

2009-03-14 @ 12:30:01
URL: http://sanaelinda.blogg.se/
Postat av: Helena

JAG HAR TAGIT KÖRKORT!!!

Helt bisarrt, jag kan ju inte köra heller!

Men bilden på pappret finns på min blogg om du vill se det!

LOVE

2009-03-19 @ 11:26:06
URL: http://schoolingbannerfish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0