...tillslut Kambodia

Litet tag sen jag skrev nu, valde alternativ tva och akte osterut fran Pakse och hamnade lang ut i bushen utan det mesta:) Vi gjorde lite trekking, sag nagra byar och sa men annars ar landskapet ganska torrt.

Sa fran pakse tog vi lokalbuss, som tog sjuttioelva timmar eftersom den skulle stoppa overallt och alla skulle kopa grejer och ata osv.. och sa var den superfullastad. Men tillslut kom vi fram och lyckades fa en bat, i morkret for alldeles for mycket pengar over Mekong River till Don Det, en o ute i floden. Hittade ett rum for 20 kr natten och lite mat och somnade ganska fort. Vi spenderade nagra dagar dar och lag mest i hangmattorna och laste. Forrutom pa Sannas fodelsedag da vi vid frukost motte nagra manniskor som skulle fira St Patricks day och nar de fick veta att sanna fyllde ar sa bjod de saklart pa ol, och ol var det vi drack resten av dagen.... valigt trevligt dock!

Sen var da tid for att ta oss till Kambodia och pa vage lyckades vi bli lurade, vet inte helt av vem men vi slutatde med att betala 10 dollar extra var och spendera en natt pa ett hotell nanstans pa vagen mellan granse och Sien Reap.. Lnag historia kort, jobbig resa, manga timmar buss, mycket svett, nagra harda ord, en punktering, en lagning av dack, kylande av motor, lite mat... osv. Men tillslut komvi fram till Kambodja och vi blev lite hazzlade med hotell men lyckades tillslut sla folje med tva killar och hittade ett fint hotell. Eller fint ar val kanske inte ratt ord. Billigt iallfall. De hade anvand taktrassenfor att ordna lite extra rum och satt upp ett tak och nagra bambuvaggar. Voila! hehe, det var luftigt och bra iallafall!!
Sa val i Siem Reap ska man ju se Angkor Wat sa dagen efter begav vi oss dit med killarna vi traffade pa bussen. Kamerorna i hogsta hugg och beredda pa en svettig dag i Tempel. Det borjade sporegna istallet. Ja, men vi fick se massa tempel och vi var nog valdigt glada nar dagen var slut att vi bara kopt ett endagarspass...

Vidare ner till Sihanoukville, sodra kusten i Kambodia och till en efterlangtad strand. Traffade tva svenska tjejer pa bussenmed som vi nu delar rum med har. Sen vi kom hit har det mest varit strand och sol och igar var vi pa en bat tur, en sakallad boozecruise. Later varre an vad det ar, men det var kul. akte till en annan strand, grillade lyssnade pa musik pratade med folk och drack ol. Resten av kvallen dansade vi bort pa stranden. Ja livet kunde vara varre!

Nu ska vi stanna har ett tag, sen ta oss upp till Phenom phen och vidarein i Vietnam.

sjukt varmt har sa en dusch ar behovlig just nu!!!!
kramar

Kommentarer
Postat av: Nisse

Jag kan tänka mig att det inte är helt enkelt att ta sig fram i den där delen av världen, men det är väl en del av tjusningen med en sådan resa. Själv är jag tillbaka efter tre dagars golfspel hos Uffe i Spanien. Kanonväder med sommarvärme så det toppen! Inte lika toppen att landa i Skavsta med snö och 0 grader. Massa kramar!

2009-03-25 @ 16:16:15
Postat av: mormorfar

Som vanligt kul med Dina rapporter men nu tror jag att äventyren börjar i och med Wietnam. När Du pratar med "folket" testa att nämna USA men även Olof Palme. Men skapa först ett förtroende så dom öppnar sig. Skapar? hurdå? men jag tror Du kan det av vad jag läser av Dina äventyr. Be att dom visar något av dom underjordiska skyddsrummen och annat från den emerikanska ockupationen. Här är det minus 10 om natta men vi har inte så mycket fönster öppet. Idag våfflor med fyra gäster. På sön firar vi Bo 28 år i Trollis. Hon ska nu trampa på en ny cykel köpt i Coop. Kramar!!!

2009-03-25 @ 22:26:58
URL: http://sanaelinda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0