Laos

Ar just nu ute i ingenstans. Kanns det som iallafall.

Vi akte bussen fran Bangkok for nagra dagarn sedan med siktet installt pa Laos. Bussresan gick valdigt smidigt och gransovergangen ocksa. Mot all formodan. Hade hort en del historier om flera timmars vantan och liknande men vi var igenom pa en kvart. Skont! Hade bara kopt biljett till Vientien, huvudstaden, men nar bussen skulle fortsatta mot Vang vien sa kopte vi med oss dit!
Efter byta av buss och nagra timmar till kom vi fram. den svenska killen bakom oss tyckte att busschaufforen korde som en galning, men men, lilla van. Han var bra. Har varit med om mycket varre, och bussen var faktiskt i hyfsat bra.

Iallfall, lyckades hitta en fint, stort rum med utsikt over bergen och eget badrum for bara 50 000 kip. Ca 50 kr. helt ok! Pengarna i Laos blir man forresten galen pa da alla ser likadana ut och det ar alldeles for manga nollor.. omojligt att halla reda pa.

Dagen efter akte vi ivag pa en kajak, tubing och cavingtur. Borjade med att se en liten grotta  och sen med att tuba (sitta pa en gummiring och dra sig i ett snore, och paddla sig innat i grottan. Otroligt komiskt eftersom vi alla fick pannlampor som drevs av ett stort batteri som vi fick ha hangade runt halsen... Coolt iallfall!

Sen var det dags for kajakpaddling. Vi paddlade oss nerat floden en bra bit och lyckades ta oss forba de lite mer strommande bitarna utan att valta. Sjukt kul att paddla kajak iallafall och skont att rora lite pa sig efter allt for mycket sloande. trevliga guider och folk med pa turen sa vi spenderade storre delen med att racea efter varandra och skvatta ner varandra.

Sa, det Vang Vien ar kannt for ar tubing. Det innebar at ma nfa rsin ring och sa sitter man p aden och aker ner med floden. Later ju spannande och lite aventyrligt.. grejen ar dock att man ska stanna pa ca atta barer pa vagen och dricka sig mer elle rmindre full. Vi funderade p aat tvi skulle prova pa det ha rmedans vi anda var dar, men vi paddlade forbe stallet och stannad elite dar och det kandes lite for mycket. sa vi bestamde oss for att skippa det.

Nasta dag hyrde vi cyklar istallet och cyklade uppat floden och badade och cyklade runt lite runt staden. sa efter tva hurtiga dagar i Vang vien provade vi anda pa nattlivet lite och kopte nagra ol pa en av barerna. Beer Lao ar hittils den samsta olen vi smakat dock s adet blev inte sa manga.

Idag har vi suttit pa en skumpig buss som sakta sakta slingrat sig uppfor serpentinvagar till Luang Prabang och har ar vi nu. Planerar att hitta nan sorts tur har av nagot slag men inte rinktigt bestamt vad det blir. Ska forsoka fa kontakt med vara rumanska vanner ocksa men det verkar vara svart..

Iallafall sa verkar Laos vara ett vadligt trevligt land med trevliga folk, dar det mesta kanns valdigt langt bort ifran allt. Vi speedar upp vart resande nu eftersom tiden borja rinna ut s vi tar en superlang busstur snart ner mot sodra Laos och Pakse innan vi forsoker ta oss over gransen till Kambodja. Vet inte ritkigt hur det ska ga till an men det loser sig!

ta hadn om er dar hemma!!
love


Kommentarer
Postat av: jonas

Later coolt! later ocksa smart att inte drick och aka gummiring i en fors!



Vi ar nu i jakarta, har spenderat dagen i ett shoppingcentrum, statan vad stora dom ar och anda bara en massa skit!

Nu ska vi forsoka hitta lite mat, ta hand om er!



Puss

2009-03-08 @ 12:46:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0