Boracay

Japp, vi hade en liten andring i planerna, Siquijor fick tyvarr stallas in. Vi akte till hamnen med allt vart pick och pack och kopte biljetter och vantade halva dagen pa at baten skulle ga for att fa veta att den blivit installd pga rough sea.. Jaha. Eftersom vi inte var sa sugna pa att spendera mycket tid i en storstad som Cebu sa akte vi tillbaka till Panglao Island och Alona beach och stannade i tre natter till. Lyckades hitta et battre och billigare boende dar vi till och med kunda laga mat sjalva. For forsta gangen pa tre manader lagade vi alltsa mat. Valdigt skont faktiskt!
   En av dagarna akte vi motorcykel runt on med nagra locals som vi lart kanna. LIte skumma sevardheter,bl.a ett zoo som mest var valdigt hemskt att se da djuren inte hade det bra. mer djurplageri.. och en liten grotta med massa fladdermoss i, och en del strander. iallall ett toppen satt att sitta bakpa en motorcykel och bara titta!!

Efter en massa dagar pa Pangalo island tog vi oss in till Tagbilaran igen, motte en slaktning till en van pa Palawan, at donuts och tog baten till Cebu. Lyckades betydligt battre med hotell den har gangen och vi fick var ranson av kyckling och ris och kunde nasta dag flyga till Caticlan och Boracay. Boracay ar den mest kanda semesterorten har i Filippinerna och vi fruktade val egentligen ett overexploaterat stalle, men alla pratar saa mycket om det sa vi ville anda se det. Men vi forstar varfor folk aker hit!! Ja, det ar en massa resorts och valdigt exploaterat och priserna nagot av de hogsta i Filippinerna. Men, on av liten och den stora stranden ar oandligt lang med kritvit strand och turkost superklart vatten.  atmosfaren har ar valdigt skon ocksa, mycket battre an Alona beach, som vi faktistk inet tyckte sa mycket om alls. Och vi forstar varfor det kallas en paradisplats!! Vi har hade tur och hittade ett relativt billigt hotell och en mysig bar pa stranden med livemusik och tog nagra ol och pratade med folk. Fin kvall och vi lyckades hitta en kille som hade en billigt erbjudande for en battur runt on. Sa det ska vi gora i morgon! Idag har vi bara legat pa stranden, tittat pa folk och badat nar vi kant oss varma. Livet kunde varit varre!!
Det ar tyvarr sa att dykning ar valdigt dyrt har sa jag vet inet hur det blir med det.. angrar lite att jag inte dok mer pa Balicasaq eftersom det avr mycket billigare och troligen mycket battre dykning men men.. far se hur vi gor!

Nu ska vi stanna har till den 16 och sen ta bat och buss til Manilla for att traffa en kompis fran El Nido, far se om vi tar oss ner soder om Manilla ocksa eller om vi flyger till Bangkok och tar oss an Kambodja. Vi lagger inte sa mycket planer. Att vi ens har en tidsplan for att aka till Manilla ar ju en sensation!

Sa livet ar underbart och vi ar i paradiset och traffar massa skona manniskor hela tiden! Huden borjar bli lagom fraknig och den forsta solkramen ar slut. Vi ar snart pa halften av var resa. Kanns sjukt att vi har lika mycket kvar, men ocksa som att tiden gar valdigt fort. kan inte fatta att det var tre manader sedan vi lamnade Sverige. Vi har ju upplevt sa sjukt mycket sen dess och det ar sjukt att tanka pa hur mycket det komemr bli efter lika lange till! Kanns iallfall galet bra!

Haller jamn kontakt med Jonas och Sandra ocka och de verkar ha det toppen ocksa!! Om nagon vill veta hur de har det sa kolla pa resedagboken! Deras resa heter Kung. Det ar egentligen ganska toppen att vi reser lite om varandra for da kan man tipsa varandra ut efter vagen. De ar nu pa de platser som vi kommer till sen och tvart om. http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=320001&userId=-1

Har farresten kopt ett filipinska simkort for att kunna halla kontakten med en del vanner har i filippinerna utan att bli ruinrad. sa om nagon forsoker kontakta mig pa det svenska numret sa gar det inte sa bra. Kan inte det andra i huvudet men om  det ar nagot viktigt far ni smsa Sanae! Ska kolla upp numret till filipino telefonen nasta gang jag ar pa datorn!


Ta hand om er dar hemma! Ska leka lite har i paradiset for er!!

Kommentarer
Postat av: gunilla

Ojojojojoj vad man sitter här och suktar...låter verkligen underbart allt ni gör. Här är det bara grått men lite kallt varje fall. Ljusare börjar det bli också så det är positivt. Snart är väl våren här i Svedala också. Man längat verkligen dit. Nu ska jag åka och slå lite golfbollar i hallen...

Kram på er Gunilla

2009-02-12 @ 15:57:28
Postat av: morfar

Hej äventyrerska, men motorcykel skulle jag nog inte våga, men Du vet när man blir gammal blir man försiktig/rädd. Lisa kom hit på kaffe igår och fick oss att skratta. Mormor högtrycker fortfarande. Läkaren i förrgår funderade och ändrade piller. Yr är momo, inte yrhätta (det är över). Gym o hallträning kunde vara mer. Kramar Mormorfar

2009-02-12 @ 22:41:22
URL: http://sanaelinda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0