Halong Bay, Hanoi och Kuala Lumpur




Var plan for Halong bay var att ta oss till hamnen och haffa en bat dar eftrsom det ar ganska dyrt med turer ut i bayen. hm, vi gick och gick och gick, och tillslut sprang vi pa en kille som sa att han hade en bat och kudne ta med oss for ett ok pris. Toppen! Fick till och med tid att ata frukost:)
Tyvarr ar det lite fel sasong att aka ut i Halong bay eftersom det ar helt tackt i dimma och det regna en del nu, men vi kan verkligen tanka oss hur fint det ar i fitn vader. Lite liknande El Nido i Filippinerna med hoga kalkstensoar overallt. Vi akte en jatte fin bat, en av de typ 400 st som fanns i hamnen och fick varsta lyxlunchen, sa fin mat hat vi inte sett pa lange... Sen akte vi till en gigantisk grotta som var 200 m lang och 20 m hog. Valdigt haftig faktiskt. Sen var tydligen var tur slut och vi lamnade de som skulle overnatta pa baten, verkade forovrigt jattemysigt, och bytte bat. Sen tog det en massa tid att ta sig tillbaka med baten som gick i snigelfalt genom dimman. Sakert jattefint i solsken, men men..
Magarna var iallfall i battre form, forrutom att ja, nar man tar diareepiller sa blir det ju motsatt effekt.. men battre det!! :)

Nasta dag tog vi en betydligt battre bussfard tillbaka till Hanoi och hittade ett fint litet dorm att bo i. satte oss i ett gathorn kantrat med olsttallen dar de salger den lokaltbryggda olen Bia Hoi, smakade usch sa vi atergick till Tiger istallet. Trevligt stalle iallfall.
Nasta dag avr det dags for sightseeing och vi tog en mototaxi till Ho Chi Minh museum, skumt museum med massa modern konst som skulle symbolisera de saker han gjorde och stod for. Vi vill mest veta vad han gjorde och allt eftersom han verkar ha varit valdigt viktig i Vietnam, men vi fick inte veta sa mycket... Forsokte ta en taxi vidare till ett tempel, blev luarde och korda till helt fel stalle dar vi irrade omkring ett tag innan vi tog en til mototaxi till ratt stalle. Fick en lunch pa en restaurang som hade training programms for ungdomar sa att de kudne bli kockar. Svindyrt, men vi hade ju inet rikrigt firat min fodelsedag sa det var bra.Tyvarr var maten sadar, och an en gang konstaterade vi att gatumat alltid ar battre. Sag kvinnomuseet ocksa som var om alla kvinnor som kampade i Vietnamkriget. Varsta kvinnororelsen!

Forsov oss nastan till flyget, eller jag stangde av alarmet, menhann iallafall och kom helskinande till Kuala lumpus, och tog buss och tunnelbana (!) in till stan dar Jonas och Sandra motte oss! Jattekul att traffa dom och vi spelade en massa kort och delade erfarenheter pa kvallen.

Idag har vi varit och atit kottbullar pa IKEA!! Ett bra aventyr och konstigt att glida omkring pa Ikea, kandes som att vara hemma. Kottbullarna smakade inte riktigt som hemma och potatisen var lite hard, men det avr bra anda. Fick ova lite att ata med kniv och gaffel, nagot som man totalt glomt bort hur man gor nu...

Nu ska vi snart ga och ata och sen i morgon aker Jonas och Sandra till Filippinerna och vi till Perhenthian islands. Ska bli skoj, och vi hoppas pa en massa dykning!!!

Hoppas varsolen skiner pa er!!
kramar
Sovbuss i Vietnam

sanna med olen pa ett litet olstalle i Nha Trang

Risodling i Nha trang

Vattenfallet i Nha Trang

Hoi An

My son i Hoi an

Tvunget att posa med fallosen:)

Hamnen vid Halong Bay

Halong Bay

sanna som vendorlady i Hanoi

Ikea!!!

Stockoholm stockholm stad i varlden...

KOTBULLAR!!!!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Skönt att ni får lite köttbullar i magen.... men även att ni blivit ordentligt mätta. Här är det full vår, isen borta men frost på rutan i morse. Hälsa öarna från oss där var det ju så himla fint fast jag aldrig fick se havssköldpaddan.

Kram

2009-04-15 @ 14:57:29
URL: http://sannaelinda.blogg.se/
Postat av: Dorieth

Det ser ut som ni mår himla bra trots allt! T(11118999999999999999999Linus som skriver)ack för alla fina fotografier.

Kram

Dorieth

2009-04-15 @ 23:32:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0