Perhentian och Kapas

Var ett tag sen man skrev, har varit ute pa oar med daligt, dyrt eller inget internet! Men det har varit toppen!!

Tog oss upp med buss till Perhentian islands och kom precis till sista baten ut, (hm??) betalde mycket for att komma ut till on och ytterligare lite for at komma fran baten till stranden med en taxibat, men men, kan ju inte gora sa mycket.. Hittade en plats att bo och sprang genom regnet och at.
Superskont att komma till en strand igen, med vit sand och turkost vatten, underbart, men tyvarr sa blir det lite forfulat av erosion och fula byggnader.
vi hade oansett bestamt oss for att agna tiden at dykning och vi gjorde tva dyk, bada helt ok, skont att komma i vattnet igen!! annrs tog vi det mest lugnt och lag i det turkosa vattnet. Otroligt anstrangande!!

Efter tre dagar pa Perhentian sa lyckades vi ta oss med lokal buss ner till Marang och Pulau Kapas. Hade egentligen planer pa Redang men andrade oss i sista sekunden. Tur var det!!
Kapas ar en liten o dit det inte aker sa manga turister, en del dagsgaster och sa men annars ar det valdigt lugnt. Vi gick langs stranden for att hitta Lighthouse och blev varmt valkomnade av en australiensk tjej, Sara, och fick varsin sang i dormet.
Det ar en gammal helicopterpilot (Captain ar namnet han gar under..) som varit bade i marinen och jobbat offshore som ager stallet och har det som hans pensionsplats. Man bor alltsa som hemma hos honom och eftersom det ar sa litet sa blir det som en familj. Han ar som en pappa for alla och de tva malaysiska killarna som  jobbar hos honom, Cali och asaari ar som han riktiga soner. Varje kvall serverades gemensam middag, supergod! Sa, den senaste veckan har vi bara gjort ingenting, pratat med captain och de tva killarna och den australienska tjejen som jobbar dar och lite folk som kommit och gatt. Hort massa galna(och under baltet) historier av captain, tagit en kajaktur och tittat pa smaskoldpaddor i Turtle sanctuarit snorklat, legat pa en odestrand, helt sjalva, foljt med in till fastlandet och provianterat, spelat beachvolleyboll, legat i vattnet, last, simmat, gungat i hangmattan, dykt, tyvarr inte jattebra, men vi sag en skoldpadda sa det var anda ok! Helt enkelt haft det helt underbart! var riktigt sorgligt att aka darifran och det ar ju inte helt olockande nar capt sa att vi kunde komma tillbaka nar som helst och jobba hos honom...

Just det!! Appropa Skoldpadda! Forsta kvallen sa ringde det en snubbe till capt och sa att nu hade en skoldpadda kommit upp pa stranden langre bort och borjat lagga agg. Vi fick aka med och titta for 20 rm!! Sjukt haftigt!! till och med batfarden dit var bra, en liten motorbat, svart vatten och alldeles stjarnklart. nar man sen far se en jattestor greenturtle lagga agg ar ju kvallen fullandad. Once in a lifetime!

Nu ar vi pa vag till tioman islands, hade en plan om att ta en nattbuss soderut ikvall men nar vi kom till busstationen i Terenganu sa var det fullt. typiskt!!! sa nu far vi spendera en natt har och ta en buss i morgon istallet. Bor pa en skabbigt litet hotel med konstiga tanter nara busstationen, plus att vi kunde komma till ett vettigt internet och styra upp lite grejer.

Nu borjar tiden pa resan rinna ut och det hander att man far panikangestattacker nar man tanker pa att komma hem. Kommer bli svart att inte leva det livet vi lever nu. Vi har andrat hemresan lite, vi kommer aka hem den 6 juni (komme rtill sthlm 7juni pa morgonen) fran Manila istallet for Bali. Var sjukt billigt att boka om och vi fick en battre rutt, slipper atta timmar i Quatar, sa det kanns bra. Aven om vi var tvugna att ta nagra ol nar vi hade pratat med STA och fixat hemresan...


Vi var pavag ut med dykbaten i Perhentian, det var klarbla himmel och havet var lugnt och han korde valdigt fort. Massa vind i haret och nar han svangde runt en liten kobbe sag man ner i det turkosa vattnet som var alldeles klart. Och veta att man skulle ner i det vattnet och dyka. Adrenalin Adrenalin och livet ar toppen!! Hur ska man nagonsin kunna ga tillbaka till hur livet var innan???

Kommentarer
Postat av: mormorfar

Vilka upplevelser! Men tänk om det varit så dags att äggen kläcks och småttingarna sprungit ner till vattnet! Du prata väl med Captain om moffa som varit fighter pilot in SAF during the second wordwar? Nä man kan inte tänka på allt. Här är sommar med bränder, fimpar och engngsdgrillar duvet. Momo lagar just nu middan och är less på vingligheten. Inte bra. Golf igång med enåannan träff. På MayDay är vi i trollis och firar våra familjeöverhuuds födsladagar. Bo kommer. Om aftonen före är vi 7 pers på Lida, äter middag och tänder eld. Visst blir åter i Sve skönt. tro inget annat. Du kan väl skriva en bok jag har allt i datorn och sen med atörsta tacksamhet minnas allt. Du är privilegierad!!! Allt vidgar Din syn på livet. Kramar från åldringarna i Tullinge.

2009-04-27 @ 17:23:36
URL: http://sanaelinda.blogg.se/
Postat av: mariette Sulling

Hej tjejer,

Förstår att ni har det underbart! Men faktum är att det inte är så tokigt här nu heller och det är en underbar tid som väntar när ni kommer hem. Sommarvärmen är redan här. Bertil och jag är i Ramis över Valborg och vädret och tom föret är underbart. Vi plockar tacksamt (som moffa säger) fram alla våra underbara minnen från våra utomlandsår och vi har fortfarande kontakt med många av våra vänner i USA. Ni kommer säkert tillbaka. Men njut av varje dag som återstår.

Kramar

2009-04-27 @ 17:43:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0